Fuar alanındaki stantları gezen Bakan Tekin, öğrencilerle bir araya geldi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ziyareti sırasında vatandaşlarla sohbet eden Tekin, çocuklara kitap hediye etti.
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, muhalefetin "çocuk işçilerin sayısının artması ve kız çocuklarının eğitiminin ertelenmesi" eleştirilerine yönelik açıklamalarda bulundu.
Ayrıca açıklamasında, attıkları bütün adımlarla modern ülkelerde yürüyen süreçleri Türkiye'de de yürütmeye çabaladıklarını vurguladı.
Çocuk işçiliğini teşvik edecek hiçbir söylemde bulunmadıklarını belirten Tekin, şunları kaydetti:
"Biz çocuklarımızın hayata bir an önce atılabilecek düzeyde, yaşamdan kopmadan, yaşamın ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmalarını istiyoruz. Bunun için de eğitim öğretim müfredatımızı zaten revize etmiştik. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ana omurgası, beceri üzerine bir müfredat olması. Bu yüzden muhalefete böyle boş konuşmalar, kendi pozisyonlarını, kendi meşruiyetlerini gölgeleyecek tartışmalar yerine gerçek şeylere odaklanmalarını tavsiye ediyorum."
"Önerilerimiz TBMM'nin gündemine gelecek"
Bakan Tekin, 4+4+4 zorunlu eğitim sistemine yönelik tartışmalarla ilgili, "Biz sadece bir şeyi arzu ediyoruz: Çocuklarımız dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi daha erken yaşlarda eğitim öğretim süreçlerini tamamlasınlar ve normal hayatın içine, toplumsal hayata dâhil olsunlar." açıklamasında bulundu.
Bu konuya yönelik önerilerinin olduğunu, bunların Kabine Toplantısı'nda ve TBMM'de tartışılacağını belirten Tekin, "Biz 'İki formül var, üç formül var, beş formül var...' Böyle ifadeleri hiçbir yerde kullanmadık." diye konuştu.
Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Söylediğimiz şey şu: Çocuklarımızın yükseköğretimle beraber hayata atılmaları için 25-26 yaş bandı çok geç, daha erken yaşlara çekebilir miyiz? Buradaki mücadele, tartışmamız, bu."
Tekin, fuarda düzenlenen etkinlikte, kendi yazdığı kitaplarını da imzaladı.
Yayınevi standı önünde imza almak için bekleyenlerle yakından ilgilenen Tekin, burada da katılımcılarla sohbet etti.